3 December 2010

Goodbye Summer,Hello Winter...

Yeayyy...the moment that I've been waiting for...winter time...so cold outside  today...I can see the mist around the atmosphere...mulut pun keluar berasap-asap...macam duk kat London je rasanya...tapi sayang seribu kali sayang sebab musim sejuk kali ni tak ada salji...eh bukan untuk kali ni je tapi untuk selama-lamanya rasanya...Mesir tak turun salji tapi hanya angin sejuk sehingga mencecah suhu 2 darjah celcius...sungguh sejuk hinggakan nak sentuh air pun takut macam kambing...tu sebab ramai yang ke kuliah sembur deodarant banyak-banyak atau minyak wangi satu botol untuk mematikan segala kuman serta bau-bauan yang kurang enak apatah lagi untuk dirasa secara berjemaah...but one of my doctor says yang waktu winter memang bukan untuk waktu bergembira lama-lama di dalam bilik air sehinggakan kawan yang lain nak mandi pun tak sempat kerana kalau asyik mandi nanti akan mendapat penyakit kulit dan radang paru-paru....jadi ingatlah nasihat doktor supaya mandi sekali sehari sahaja atau berita baik kepada anda yang takut macam kambing tu bolehlah mandi sekali seminggu...it sounds great...so my preparation for this winter ialah menyiapkan baju sejuk tebal-tebal,sarung tangan dan scarf untuk kekal kehangatan di mana jua...waktu tidur kat sini memang best waktu sejuk-sejuk ni...oh tak lupa juga selimut tebal untuk tidur malam lepas tu ko akan terlepas subuh dan kelas waktu pagi afiq...
(-_____-)"



That's so editing afiq..
Snow palsu bertaburan di dalam bilik...


Waktu winter ni haruslah berjaga-jaga kerana perut akan sentiasa lapar dan perut akan sentiasa meminta makanan...selepas winter nanti mesti ada dikalangan rakan-rakan yang merungut "eh apasal aku tetiba gemok ni,haritu timbang 56 lpas tu 70 plak"...that's why lepas je winter ramai yang akan berjogging di area stadium universiti ataupun ke gym dan ke kedai baju untuk membeli baju baru dan saiz yang lebih besar untuk menampung badan yang sudahpun besar termasuklah orang yang menulis ni...
Ok happy winter time...


*hoping for the snow falling from the sky*

3 comments:

syAzAnA said...

wahh. dah winter. bestnya. sini musim hujan jek. hehe. eh, salam perkenalan. wee~

ANATI SOKI said...

blogwalking.. ulalalala.. winter :)

Al-Afiq Anak Ayah said...

syazana : ye dah msuk winter...sejuk sangat...best la kat sana hujan.sini tak merasa hujan pun...ok salam perkenalan..

anati : thnx for coming... :)