24 May 2011

My Biochemlicious Team...

Finally I got time to update my blog...rasa rindu nak menulis...now I'm back...hello peeps..! so just wanna talk about my farewell party...actually it's not farewell party la sebab tak da pun yang akan pergi mana-mana...ni macam jamuan akhir tahun masa kat sekolah dulu la...but this time buat jamuan terakhir untuk kelas Biochemistry kami...rasa sedih juga sebab lepas ni dah tak da kelas biochem yang sangat happening giler bila study dengan cikgu-cikgu yang best ni...and not to forget telatah-telatah cikgu yang mengajar kami...auwwwwwww gonna miss that moment...the friendship bonding was created between us eventhough ada yang baru nak rapat masa tahun dua ni...exciting and funny moments to be cherished and terasured...oh by the way cikgu-cikgu yang di maksudkan ialah rakan-rakan batch juga yang mengajar...that's why bila belajar dengan kawan-kawan lagi best rasanya dari  doktor kat universiti...{sorry docs}..
Pictures speak thousand of words...


the mouth watering delicacies nasi lemak..
susah nak jumpa nasi lemak dekat Mesir ni...oh bukan susah jumpa tapi memang tak kan jumpa la..
thanks for the girls yang masak...



before the feast started...



meet the master chef Farihah (baju biru) dan Rabiatul (baju merah)...
recite the pray before eat...mencari keberkatan...



makan time...
yang penting meriah...sedap punyer pasal sampai tambah 2-3 kali makan....



lepas perut semua dah kenyang,now it's time untuk bagi hadiah kat cikgu-cikgu ni sebagai tanda menghargai jasa mereka semua ajar kami...so let's meet the teachers...
yang tengah tu cikgu Roaina...dia cikgu paling sempoi and the best part bila habis je ajar mesti dia beri kami candies or chocolates...heaven giler...!!~



yang baju pink tu cikgu Haziqah....
dia ni dari Sabah so bila mengajar tu accent Sabah memang best je dengar...
cikgu Haziqah pun pandai masak juga...




ni cikgu Najmi...
cikgu paling kelakar sekali...ada je nak melawak masa mengajar...kadang-kadang ada juga kena buli dengan kami....hehe




last but not least pengetua program ni cikgu Syamim...
he's the master of Biocemistry ni...
best belajar dengan dia sebab cikgu Syamim beri alternatif untuk menghafal dengan mudah dan cepat...



The Biochemlicious team...
last pic of the day for rememberance...
simpan buat kenangan ye...

we had great time that evening...we chatting,drinking,and eating...thank you so much to all the teachers for such a great lesson you guys had tought us...untuk rakan seperjuangan Rabiatul dan Farihah may this year biochem kita kasi gempak ye...Insyallah...


Having someone that inspire us to rise to higher and greater levels is an awesome gift. 








6 comments:

SiS NaD said...

SaLaM...

WaH!~ CiKGu SeMua MuDa2 La... MeSTi LePaS GiaN DaPat MaKan NaSi LeMaK... (^_____^)V

Syafiqah Sabki said...

amboih,kemaen ade kenduri korang neh..besznye nasi lemak tuh..slrrp

Al-Afiq Anak Ayah said...

SiS NaD : A'ah best dpt cikgu muda2..ajar pun best...mmg best la dpt mkn nasi lemak..lma kot x jmpa nasi lemak...hehe

Syafiqah Sabki : yup..jgn jelez...sdp sgt nasi lemak tu piqah...

cucu umie said...

wow, lama sudah tidak dtng sini..btw, apcal cikgu2 yer muda gitu..hhehe n one more thing, baju merun tu mcm maju matrik melaka batch 2009/2010..adkh benar?? hehe

Al-Afiq Anak Ayah said...

cucu umie :ckgu muda la best...heee..oh yup tu bju mtriks..i'm ex-mtriks mlka

cucu umie said...

ayie pon ex-matrik melaka batch tu..tpy xpernah jumpa pon..ex C5..huhu