26 July 2011

Medic Seeker Bring Us Close Together

I love gathering...especially when it comes to food gathering...yihaaaaa...aktiviti mengenyangkan perut yang lapar memang menjadi kegemaran sehingga tak memasal memasukkan makan sebagai hobi dalam autobiografi....I was very excited when our batch finally want to make a gathering after the final exam....teruja wooo....nama batch kami MEDIC SEEKER...gempak tak nama...sila angguk sekarang kata gempak...so this event memang la bagus sebab selain dapat mengisi masa lapang perut,ia juga dapat merapatkan lagi hubungan kami sesama batch...tak ke bagus macam tu...jamuan kami ni tak de la buat kat hotel 3,4 bintang...kami buat dekat rooftop di salah sebuah rumah ahli batch kami...memang happening sebab kalo buat kat hotel banyak pulak protokol nak kena patuhi...semuanya kami buat sendiri...sangat berdikari tak..? kalau mak ayah jumpa la anak diaorang camni mahu tak ke dipeluk cium tatang nyer kami ni lapan puloh kali sejam....ngeheeeee....we had tremendous nite....I hope there'll be more of such event in the future...Insyallah..!~ Let's pictures speaks thousand words...



Bila waktu malam memang macam ni la ghupa kamera aku...tak DSLR langsung...ni salah satu aktiviti malam semalam...pengisian rohani sebelum menjelang Ramadhan yang bakal tiba oleh tetamu jemputan kami...sebab aku duk belakang so banyak gambar dari belakang je la...tapi kan bila tengok balik gambar ni dua puloh lima kali bila ditangkap dari belakang dah macam rupa pesalah kat penjara pudu plak tengah dengar ceramah ustaz...kih kih kih...



Before further pictures, we would like to thanks to our pengarah program iaitu Alfian...bravo....bravo..bravo....such a good work...
Majlis dimulai dengan solat Maghrib berjemaah lepas tu solah hajat mohon semua dapat result yang cemerlang dan naik ke tahun 3...insyallah...



Close up sikit abang hensem kita nih...sapa nak pinang meh bak sini tiga puloh hengget...



Ni warden penjara pudu tengah bagi sikit kata-kata terakhir...hahaha gurau je..ni la abang comel kita iaitu ketua kelas kami...kecit je dia kan...tapi kalau marah dah macam gajah Thailand plak rupanya...kata-kata terakhir sebelum melepaskan jawatan...tahniah kerana telah memimpin kami...good job Najmi..



See..
semua muka teruja bila dapat tahu besok nak dibebaskan....huhu...
we had so much fun together at that nite...gonna miss that moment...




One of  the activities malam semalam...lucky draw..
and yeayyyyyy aku menang...I'm so lucky tau...but yesterday when they call my number tiba-tiba my dad call me from Malaysia...so tak dapat bergambar amik hadiah lucky draw ni...thanks to Syamim sebab tolong amikkan...ohhhh bertuahnya diri ini...





another winner of lucky draw.....so lucky...!




perempuan pun dapat jugak taww...



makan time.....
nampak tak betapa bekerjasamanya kami....nampak tak kami bekerjasama agar perut masing-masing penuh apabila balik ke rumah tanpa sedikit pun kekosongan....nampak tak...!!!




betapa terujanya kami sebab masing-masing dapat makanan free....
sorang satu dulang....ngeh ngeh ngeh....
budak pompuan semuanya rajin-rajin belaka so diaorang yang prepare lauk-pauk dan nasi semua ni...boys prepare perut je....ngeh ngeh ngeh...




melampau la kan kalau satu dulang sorang...mahu kena hempuk ngan dulang tu kang..!!!
makan beramai-ramai dalam satu dulang lagi berkat and make us close together...see betapa kuatnya bonding-bonding antara kami...makan pun nak sedulang...[*sebenarnya kami budak laki malas nak bawa pinngan dari rumah masing-masing dan malas nak basuh pinggan,so guna dulang budak pompuan supaya senang kami tak yah wat apa-apa*]



ermmmmmm sedapnya makan....



yo wassuup..!
teruja dapat makan nasi minyak dengan lauk pauk semalam....memang sedappppp...
kepada budak pompuan yang masak sedap-sedap tu sila bagi nama sebab senang nak recommend kat mak mertua nanti....huhuhu...






eh..!
anak sapa la ni yang comel mengkerterdarah banyak ni...
memang meriah u olsss....banyak betul makanan malam tu ditambah lagi pot luck-pot luck girls yang bawak..ada bawak kek batik la,buah-buahan la,kuih la...macam-macam sampai tak habis...semua tapaw bawa balik...and ada lagi suprise girls sambut besday pulak malam semalam...banyak makanan...alhamdulilah kenyang....balik rumah terus tido macam ular sawa le rupanya aku...blurppppp...!~




group pic as rememberance....
Insyallah kita bakal naik tahun 3 sama-sama Medic Seeker...





p/s : hari tu lepas habis exam terakhir kami ada buat photoshoot gambar ramai-ramai...nanti nak upload la kat sini...malam tadi diaorang ada tunjuk dan buat slide kenangan sepanjang tahun 2...so shwettt...moga-moga ukhwah ni berkekalan....




6 comments:

r'Da said...

best nye dh sampai ke sana..

Ila said...

mesti seronok dapat makan dan dapat kumpul ngan kawan2

Muhammad Al-Afiq said...

r'Da : x brp nk best la..tp alhmdulilah...

Ila : yup...seronok2 dpt kumpul reramai...

Diya Lolipop said...

mengeratkan silaturrahim...uhhuhu

Wanifina Azizan said...

best dpt mkn nasi talam :)

azalia hjsalleh said...

bestnya kenangan mcm nie