17 October 2011

I Miss Another Convocation

Tora datang lagi dengan permainan yang melucukan. Lama tak update blog. Ni sempat update sikit sebelum lupa. So tak yah la nak bebel pasal jarang update blog. Bukan malas cuma kurang rajin. Tajuk entri bukan ingin berbicara tentang konvokesyen I yang memang tak tahu ada ke tak bila I graduate nanti sebab mostly kat Mesir ni tak da majlis konvokesyen. Arab malas nak buat. Lepas amik result final year kat dean office masing-masing balik rumah macam tu je. Sound pathetic right. Univ kat Mesir tak macam Malaysia ada konvo. Tu la saat yang semua mahasiswa/mahasiswi tunggu-tunggu lepas dah penat belajar berhempas pulas tapi langsung tak da penghargaan. I rasa la macam tak da. Tapi Univ Al-Azhar je yang ada. Eh dah ke laut pulak nak bercerita. Ok mari kita pulang ke desa semula.

I miss another big day untuk kakak sulung I. Ni kali kedua I terlepas konvo kakak I. Angah I dulu pun I terlepas masa dia konvokesyen kat UUM last year. Kalau nak tahu betapa kesiannya Angah I konvo tahun lepas dengan hujan banjir sila la baca kat sini. This year kakak sulung pulak konvo dekat UIA and yeah I miss lagi. Kalau la ada pintu kucing biru gemuk si doremon boleh I curi-curi balik kejap. Woi doremon gemok mana kau. Meh bak pinjam aku pintu ko tu kejap. Maka doremon pun lari sebab dia tak tahan dengan debu pasir kat Mesir ni. Woi jangan lari.! Nasib kakak ada tangkap pic. Boleh la tengok-tengok gambar tu sambil meratap sayu tepi tong gas.



Kakak keluar dewan dengan senyuman. Terer sapa yang candid pic ni.!
Sungguh manis.




Support.! Support.!
Kalau I ada lagi cantik gambar ni rasanya. (ayat sedapkan hati).



Ni pak long I. Berwilcha amik scroll masa konvokesyen sebab eksiden terpesok bawah Viva putih. Dengar citer dia paling glamour dalam dewan tu. Yang bukan ahli keluarga dia pun menangis tak tentu pasal tengok pak long naik pentas dengan wilcha amik ijazah dia. Senator tu pun terperanjat sebab ingatkan usop wilcha tapi rupanya pak long I buat drift corner sengat kiri sampai telinga cecah pentas dewan tu. Saja buat tambahan bagi menarik sikit cerita ye dok. I rasa la diaorang mesti pikir pak long I OKU. Tu sebab semua terharu nangis dalam hati kata "waaa orang OKU pun boleh berjaya". I rasa la. Mampus la aku kalau pak long aku baca. Tapi dalam banyak-banyak gambar yang angah upload kat fb dia, I rasa ni la mahasiswa dan mahasiswi yang paling comel pernah I tengok.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Tak sangka comel parents I bila pakai topi tu. Ayah I dah macam papa yokies plak. 

Kena tunggu Acik I la pulak konvo. This time kena jumpa jugak dengan Doremon merayu mintak dia bagi pinjam pintu ajaib tu. Tak kira.!


Nota kaki : Ni update main-main. Nanti I update serius-serius dengan pelbagai cerita. Keep update with me people. Thanks for like,comments and etc. Bye.!







17 comments:

Lya Colours said...

congrats untuk your kakak =)

eyqa amin said...

gelak aq baca entri koe nie...
heaven jp bub bru prasan yg aq mmpu ktawa rinie...ahahaha

bai baizura said...

haha...nmpk sweet jek parents u..btw congrates 2 your sis okeyh^,^

fyy mokhtar said...

assalammualaikum :)
wahh. nanti awak boleh la jadi mcm ney :)

FaiZaH Fyn said...

meratap sayu tepi tong gas haha..btw congrats to ur sis! :)

mumble bubble said...

x penah expect Dr to-be pon blh main ayat sempoi. caya lah ! ;)

Bluewendy said...

waahhh!! tahniah kat akak..! Cik Wendy bila lah nak grad nih..hik3..=)

MIEBIZZSHOPPE said...

thanks for the entry:) pak long wajib bc ni hahahha

suha said...

tahniah dekat kakak.

semoga dapat pujuk doraeman tu supaya dapat pergi next convo ya :)

Rtp Farra Arisha said...

sekarang convo's season ;)
btw, congrats to your lovely sista! say selamat maju jaya to her. thanks for dropping by anyway. you do take care there!!

Bella Bell said...

sweetnye mak ayah kamu :)

Muhammad Al-Afiq said...

Lya Colours : ok nanti i sampaikan..thanks

eyqa amin : oh tima kasih sbb baca smbil gelak... :D

bai baizura ; ha'ah diaorg mmg sweet couple..jelez tau..

fyy mokhtar : insyallah..tnggu la beberapa thun lg

FaiZaH Fyn : meratap tepi tong gas sbb boleh peluk tong tu...

mumble bubble : sbnarnya rmi lg..awk je yg x explore lg ni...ngeh ngeh ngeh...

Bluewendy : cik wendy akan grad jugak nanti kan...studi molek.!

MIEBIZZSHOPPE : oh mmg perlu pun suruh dia baca..hahaha

suha : ye nanti i pujuk doremon..kalau x dpt doremon, sizuka pn jd la..

Rtp Farra Arisha : oh yeke..kat semua univ m'sia tgh konvo kan..mesti best kan.

Bella Bell : tu la pasal..dah terlebih sweet dari gula dah ni...huhu

**::CIKNUURUL::** said...

hehe,..tahniah untuk kakak afiq,.eh,kt mesir ke?,.waaa,best2,.tp xde knvo ek?,.tu la,rase cm xde jugak sebab selama ngan kawan2 ni,xde pon tengok pic's diorang konvo,..xpela,.balik mesia,kite konvo semule,.hiks,.

El-Janna said...

bestnye tgk gambr org konvo^^ bile la sye nk konvo ek

eton said...

ala2.. kesianya.. x pe.. nanti2 tgk org lain lak konvo.. hehehe

laskar pelangi said...

comelnya ayah awak:) ngeee =)
memang sadis kalau tak dapat pergi konvo adik beradik kan..

Zinnirah Humaira said...

hahahaha...comel sungguh entry ini :)