15 November 2010

Eat.Pray.Love

Entri ni mengambil tajuk cerita Eat.Pray.Love lakonan Julia Robert tu...but this time bukan nak review atau pengulas  dan mengulas tentang movie tersebut sebab aku bukanlah pengulas yang baik apatah lagi bertauliah...tiba-tiba teringat pula angah kita sebab hari tu masa weekend dekat Malaysia semua sibuk nak tengok movie  kat cinema sebab dah lama tak keluar ramai-ramai tengok movie adik-beradik...then we decided nak tengok cerita apa...so dengan excited dan confident angah cakap jom kita tengok cerita EAT.PRAY.SLEEP....what the fish SLEEP....angah the movie is not about you yang makan then terus tidur krooohhhh...krooohhhh...( kena buat sound effect baru menjadi )...lepas tu bila semua dah dengar macam tu apalagi bantai gelak masing-masing...


Ok enough gelak...amboi bila kenakan orang pandai je kan...
This time i wanna talk about my BBQ party and majlis kesyukuran sempena kami pelajar-pelajar medic yang tersangat la jauh dari ibu-bapa di Mesir bumi firaun ni lulus dengan bijak dan boleh meneruskan perjuangan to be a future muslim doctor....kami sekarang sudahpun berada di tahun ke 2...waaaa...sekejap je masa berlalu....alhamdulilah tahun pertama keputusan sangat-sangat memberangsangkan dari tahun sebelumnya....walaupun majlis agak lambat bermula dan terlari semua event yang patut ada tapi kami semuaa tetap enjoy...
So guys let's cekidaud what's happening during the event....


Preparation for the event...kumpulan gagak hitam bertungkus lumus siapkan tempat membakar...what an experience guys...!!!




We managed to pull it off even though the lack of experience we have...apa yang penting..KERJASAMA...!!



Team mari bergambar beramai-ramai then last skali muka aku tak de sebab aku yang jadi photographer...



Majlis bacaan yasin dan solat hajat memohon keberkatan di tahun kedua pula selepas kami solat maghrib berjemaah...



Akhowat yang hadir...
Memohon agar hati kami semua bersatu dan cemerlang dalam pelajaran..amin~



Sesi merapatkan hubungan ikhwah beramai-ramai...








Ayam pun dah siap habis dibakar...maka tiba masa untuk memanjakan anak tekak dan perut yang dari tadi asyik duk main lagu "tipah tertipu" dari ruffedge...





Booth kuih muih dan buah-buahan Malaysia...
sangat sedap semuanya macam masak dekat kedai....



Majlis bersurai...
Luqman yang sangat suka bergambar kerana setiap sesi mesti muka dia je yang ada...
Last sekali sebelum balik mari kita bergambar dulu bersama artis-artis ternama...


Bersama Faris Nazrin kesayangan cewek-cewek Mansurah...



Bersama Luqman abang gym...
disebabkan waktu malam kenalah buka flash kamera...muka nampak putih dan suci je masing-masing..



Bersama Shameer Khan...
Bollywood star...


Suka sangat gambar ni sebab muka aku sangat comel jarang buat macam ni bila bergambar...
bersama Syamim berbaju maroon rebutan gadis Mansurah dan ketua kuliah berbaju biru iaitu Najmi kesayangan semua...




Ok nantikan entri selepas ni menyambut ketibaan raya haji di perantauan...
Bye...













2 comments:

muyukerukatika said...

wah sedap

Al-Afiq Anak Ayah said...

yerp...sangatttttt sedap...rugi kalau tak rasa... :)