23 February 2011

Kami Melarikan Diri Dari Egypt - Ops Piramid Final Part

Final part..susulan dari part 1 dan 2...fuhh final part la wei...lepas ni dah tak de dah...ni gara-gara rating penonton rendahhhhh...hahaha....tu la terhegeh-hegeh nak update blog...orang semua dah nak balik ke Egypt balik....sori la menantikan final part ni sebab aku tak da masa yang panjang nak mengupdate blog..asyik-asyik ke dapur mencari makanan...

Ok sebenarnya destinasi kami dari Jeddah ialah Malaysia tapi bila dapat je boarding pass tengok-tengok kena pergi Jakarta pulak...apa kes..? nak beri lawatan percuma ke..? boleh je....tak sebenarnya kami kena transit di Jakarta dulu selama 2 jam sebelum pulang ke Malaysia...menaiki plane dengan orang-orang Indon memang tak syokkkk....diaorang tak kenal number seat dan suka hati je amik seat orang lain tanpa rasa segan....nasib la orang Malaysia ni ada budi bahasa sikit...lepas tu boleh pulak awang-awang crew (pramugara dalam bahsa Indonesia) bagi kitaorg form kewargenegaraan Indonesia...heyyy..muka i ni ada muka Indon ke...? ok tak yah nak jawab...ni melepaskan rasa ketidakpuasan hati sebab kena transit di Jakarta lepas tu kena naik Charlie lagi sekali untuk pulang ke Malaysia....oh tidakkkkkkk....!!!
sekali lagi kena jadi peserta akrobatik dalam Charlie....redha je la orang bagi balik free...


Pegawai TUDM beri taklimat di Airport Sukarno Jakarta Indonesia...



Para sukarelawan TUDM yang bertugas bantu kami dalam proses evakuasi ni....
bravooo...bravooooooo...!!!




Heih..!
See walaupun kena naik charlie sekali lagi muka tetap senyum sokmo...~
Waiting at the Sukarno International Airport Jakarta before go to Malaysia...

Lepas 2 jam menunggu di Jakarta,maka pegawai dari pengajian tinggi di Indonesia datang beri taklimat sikit lepas tu kitaorang disuruh berbaris untuk dihitung dulu sebelum naik Charlie..takut ada yang lari tak nak naik Charlie lagi....


Dah macam pendatang tanpa izin pulak bila disuruh beratur macam ni....
(=____=)".....





Are u ready for th charlie...?
Ayy..!!! Ayy...!!! captain...(spongebob version)




Keadaan dalam Charlie....
This time around abang-abang askar tu sporting sikit bagi kitaorang berphotoshoot dalam Charlie...


Lepas 3 jam setengah duduk dalam Charlie tu maka selamatlah kami semua mendarat di TUDM Subang...
Alhamdulilah...~


Pelarian-pelarian Mesir di TUDM Subang....


Nak jugak...
Bukti pernah naik Charlie...bukan senang nak naik menatang tu....yang terpilih je...

Walaupun tak tiba di KLIA di balai ketibaan dan tolak troli petronas tu tapi semua family tengah menunggu ketibaan kami di masjid TUDM subang...
can't wait to meet them...!!!



Complete...
Happy to gather back...
Malaysia I'm home...


Ok that's all...nanti kita jumpa lagi....













7 comments:

Hayati Hamzah said...

xhabis lagi kes ni rupenye. emphatyT__T

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

mcm best ja tgk naik charlie tu? hehe

Al-Afiq Anak Ayah said...

Hayati Hamzah : dh hbis daaa..

SyAfaWaNi ♥‿♥ : mcm best..? ermmm kna try sndri la bru thu camne...hehehehe

deem said...

bersyukur la dapat balik dalam keadaan selamat walaupun keadaan tak berapa selasa.lagipun free je...:)

zazaw said...

peh
mak haii
ramai gilee kott dalam tuu
selamat kembali ke Malaysia
:)

Kakkoii said...

syukur mu selamat. Nak tanya.. betul ka khabar angin yg kata ada student malaysia kena rape dkt sana?

Al-Afiq Anak Ayah said...

deem : yup...alhmdulilah sgt2 dpt free...

zazaw : mcm sardin kitaorg dlm charlie tu...ngeheeee...~

Kakkoii : itu semua rumors je...mna ada pljr m'sia kena rape kat mesir...jgn p'caya cerita2 tu...kitaorg semua selmt bwh k'jaan m'sia...