29 March 2012

Apa Yang Lelaki & Perempuan Perlu Tahu

Apa yang lelaki perlu tahu dari sudut pandangan perempuan.

Lelaki perlu tahu :

1- Perempuan ni banyak ragam. Suruh makan garam baru tahu.!

2- Sekali hati perempuan tu tercalar, ia akan memberikan kesan yang mendalam. *hyperbola pompuan ni tau*

3- Perempuan senang fall in love dengan kata-kata manis seorang lelaki *mulai hari ni lelaki kena makan gula dulu sebelum cakap dengan perempuan ye*

4- Tanpa perempuan lelaki tak boleh memiliki zuriat unless kalau laki tu macam Ricky Martin guna surrogate mother.

5- Perempuan kuat cemburu.

6- Perempuan akan meroyan masa PMS.

7- Hati perempuan lembut even dia rock macam Ella atau Lady Gaga..




Sekarang apa pula yang perempuan perlu tahu dari sudut pandangan lelaki :

Perempuan perlu tahu :

1- Memasak (at least buat sandwich dan masal sambal ayam), menjahit (at least jahit kelangkang seluar lelaki yang koyak)

2- Lelaki tak suka perempuan mencarut sebab nanti dah kahwin dia carutkan anak then anak akan carut balik kat keturunan dan ia pun berterusan.

3- Tak semua laki pakai boxer. G-string maybe. WOW.!

4- Laki suka perempuan yang pandai jaga kebersihan diri. Tak make-up tak pa asal jangan bulu hidung terkeluar sana sini dan mulut tak bau macam longkang tersumbat masa banjir.

5- Laki tak suka perempuan asik merajuk dan tacink 24 jam 7 hari seminggu. *mintak clash baru tau*

6- Bila lelaki tu dah jumpa bawak kat mak ayah so lelaki tu serius la nak kahwin.

7- Lelaki tak suka teman perempuan buat window shopping dari satu kedai ke satu kedai tapi tak beli pun. Tengok-tengok je dia kata. Hampeh.!






11 comments:

Fazreen Misbae said...

baik lah encik doktor..huhu..

dlm buat list tu sempat jgk melawak ye..afiq2.. :)

bai baizura said...

hahaha..yeah boleh diguna pakai:))

fadz tennyson said...

err under ape yang pempuan harus tahu, no.3: amat membuat org tersedak membacanya ei. dlm erti kata lain, itu mmg kite xtawu -.-"

Aliff Haikal said...

yeah dah tahu ! thanks :p

Nur said...

meroyan ke masa PMS?hahahah..hoii window shopping tuh bgus..exercise.!

Dalila Diela said...

x pndai menjahit. Klu jahit, mmg x kemas. hehe.

yanie.yuhuu said...

best info ! lawak but its true ,,

eLLa n aLia said...

<--- okeh.. dah cukup syarat.. haha.. tapi pompuan suka tacink2 25 jam sehari.. hmmm, bahagianya kalo ada llki yg faham.. uhuk2

Muhammad Al-Afiq said...

Fazreen Misbae : eh lawak ke.?! kite serius ni..

bai baizura : some true some not rite.! hehe

fadz tennyson : haaaaa don't judge the man by it's cover...huhu

Aliff Haikal : u're so welcome..

Nur : yup pompuan sllau mcm tu kan...exercise kat treadmill lg bgus la zana..

Dalila Diela : alololo..yeke...xpa2 nti cuti pergi klas menjahit ye..

yanie.yuhuu : thnks yanie..lama tak nampak...huhu

eLLa n aLia : 25 jam sehari.?! alaaaa susah la mcm gitu..hehe

suha said...

okayy, sekarang dah faham dahh.
and yang penting sekali understanding kan. hehe :)

najwaMazlan said...

G- String heh? HAHA. sengal lahh!
tapi terpaksa mengaku, perempuan memang banyak tacing. Kelemahan perempuan mungkin.