31 March 2012

The Vow Melayu Version

Hye.!!! To all somel-somel readers seklalian. Why the title call melayu version.?! Coz this entry and this picisan blog belongs to orang melayu not orang putih apatah lagi orang hitam. Kihkihkih. Today I'm gonna make short entry while waiting my housemate dalam tandas tengah berak maybe.! And yes me also want buang air kecil and I don't know what to do coz my housemate so very lama in the toilet. So I took this opportunity untuk update short entry. Remember time is gold. Waaaa curlazzz I speaking omputih berterabur.! U olls dah tengok THE VOW.?! Sapa dah tengok mohon cabut bulu ketiak belah kanan. I baru tengok malam tadi alone. Nobody beside me to cuddle-cuddle you know coz it's a romantic movie so mestilah kena cuddle-cuddle dengan someone. So I cuddle myself. Ok tak lawak.! Let's watch the poster first...



Ok don't kiss please. Just stare each other. Me so very the jealous look at this poster.!
Why?! Entah la..hek eleh apekemende la aku type nih.

Ok let me story u guys about this movie. This story based on the true events. Cerita ni pasal seorang isteri yang lupa ingatan sebab accident dengan suami dia. Suami dia pulih seperti normal tapi isteri dia pulak lupa ingatan. Paige lakonan Rachel Mc Adams dan Leo lakonan Channing Tatum. Paige lupa terus dekat husband dia. Kejadian yang dia ingat selepas dia pulih ialah masa dia dekat zaman universiti dulu. Tu merupakan memori akhir yang dia ingat. Pasal husband dia dan kisah perkahwinan dia semua dia terus lupa. So Leo struggle untuk dapatkan ingatan isteri dia balik. Memang payah gua caka sama lu der. 




Tapi pertengahan cerita dah best dah. Tears I dah nak falling down you know masa middle of the story tapi bila tengok eh.! Dah nak habis. I was just like IS THAT ALL.?! Oh c'mon...I DOWNLOAD 1/3 MALAM  cerita ni. Tapi ok la best jugak sebab lain dari yang lain. Eh.! Tadi kau meroyan cakap tak best lepas tu best plak.! For me kalau I jadi Channing Tatum I akan hentak kepala pompuan tu dengan tukul besi empatplohempat kali sebab susah nau nak ingat.... (*waaaa feeling ekau jadi Channing Tatum jap*) .Eh I dah terspeak malay u know. How.?! Ok if u want in english go to google translate okeyh.! Kalau malas hentak kepala kat dinding tigaplohempat kali. Boleh fefeling jap jadi macam pompuan ni. 

Ok I have to go to toilet now. My friend already keluar from the toilet. Gahhhhhhhh woi ape la ko buat lama dalam toilet tuuuu.!



6 comments:

luqman zakaria said...

kih kih kih~~ me no tengok lagi citer nih..macam tak best jer...wape bintang??

Alfi Kasran said...

me gelak2 reading this entry *err*..kejam betul nak hentak pakai tukul besi.bukan setakat sihat tu -,-"

laskar pelangi said...

A'a dah tengok movie ni. Not bad lah jalan cerita dia. Tapi,rasa cam tak cukup jer. Nak lagi dan lagi. Download punyalah lama. Ending cam gitu jer. Nak la ending yg sweet2 lagi. Ehehehe =D

Kemain lagi ye afiq nak hentak kepala dengan tukul besi. Tak sayang bini eh? Hihihi

Emilia Emira said...

hari tuh nak pergi comment kat ur status tp terlupa!
kita update vow tuh on the same night! bezanya lia update paige pnye vow..hihi :P

Safiah Ibrahim said...

best~

suffer8zine said...

cerita ni sedih. best sebab lain dr yg lain.