6 December 2011

Men's Salju Collection

Entri kena tulis salju sebab kalau tulis salji memang tak dapat la kat Egypt ni. Kat sini winter tak da salji, tapi ada angin sejuk yang kuat sampai terketar-ketar sejuknya kalau bangun pagi konfem tak mandi terus gosok gigi pergi kelas. Bila ingat winter terus teringat winter sonata. Huh.! Moretip u olss.?! Ok hari ni kita santai-santai je. Malas nak type panjang-panjang sebab jari-jemari I dah tak bisa menaip sebab sejuk melampau. Kalau regangkan tangan mesti bunyi kreeeeekkkkkkkkk...!!! Fuhhhh tengok la sendi I dah sakit-sakit ni. Kena minum Anlene ni. I teringin nak tengok Naomi Campbells yang kulit kicap tu berjalan kat runway menggayakan bra Victoria Secret. Eh silap bukan macam tu. Alamak dah tak boleh delete sebab jari telunjuk dah keras tak sampai tekan butang backspace. Tak sebenarnya I nak tengok fashion show yang letops-letops tu kat Milan ke, Paris ke, London ke sambil makan kuaci buang atas lantai biar model jatuh gedebukkkk.! So hari ni kita buat fashion show sendiri di blog. U olss dah ready kerrrr.?! Let's check this out.



Memperkenalkan model tanpa kepala sebab dia just nak gayakan boots je. Sebut betul-betul ye BOOTS bukan BOOBS. Ye boots penting waktu musim sejuk untuk melindungi kaki kita dari kena gigit pijat. Tak la, tapi boots penting kalau untuk orang yang ada salji kat situ. Sebab boots tebal dan kalau kena salji kasut tak mudah beku dan nanti tak pasal-pasal kita jadi statue libert plak kat tengah-tengah jalan. 





I suka yang kaler hitam tu sebab ganjil dan brutal. Nampak nice la kalau kena kat I ni. [hahhhh berangan lebih]...Tapi kalau pakai boots ni kena matching jugak dengan jeans yang kita pakai tu. Kalau skinny jeans lagi smart la rasanya bila kena dengan boots ni. Tapi apa pun boots Phua Chu Kang gak terbaikkkk.



Ok u olls kita beralih pula ke segmen kedua iaitu segmen winter coat. Ni lebih penting dari boots dan jeans sebab dia penting la.! Malas nak eksplain kenapa dia penting tapi sebab dia memang penting jadi kita kena pentingkan dia dulu dari benda yang kurang penting. Ok ayat mabuk.! Yang kalau badan sekeping tu nak nampak tuff boleh la pakai winter coat jenis bubbly warna cekelat tu. Kain bahagian dalam dia sangat comfy. Kalau jenis yang suka main salji tu better guna jenis kain luar dia polyester sebab tak mudah rosak dan bila kena salji kain dia tak basah. Kalau nak geli-geli sikit dan vogue boleh la try warna kelabu kucing siam kacukan macam warna kucing jiran I tu sebab dia ada bulu-bulu kat bahagian leher dia. Oh winter coat ni jugak boleh jadi selimut untuk tidur kalau selimut anda ketika itu sedang di hantar ke dobi, macam yang saya lakukan. Tidur lena lebih senyuman.!




OMG die to hard for okeyhhhhh. Sambil gelitis kejap. Ni namanyer trench coat. Alaaaa yang selalu orang citer omputih pakai  jadi detektif tu. Macam James Bond pun ada. Kalau orang Terengganu kata 'kemah-keming' la coat ni.!




Ok final part ialah scarf. Mesti semua teruja bila I letak gambar David Beckham kan. Alolololo comey nyer abam Becky pakai scarf. Panggil Becky nampak lagi kiut. Masa I sampai dulu kat Egypt, ayah I ada bekalkan I scarf warna oren yang dia beli kat Holland dulu. Original plak tu. Tapi I namooo pakai sebab kaler dia stricking sangat. And I pun tak tahu la apasal orang pakai scarf ni. Lepas tu bila suhu dah 2 degree celcius baru la ko paham kenapa. Rasa macam nak bawak je rumah tu keluar sekali sebab sejuk teramat sampai semua badan kalau boleh nak cover. Muka ni rasa macam nak pakai purdah je sebab kalau kena tiup angin memang perghhhh boleh pecah jerawat gua cakap sama lu. Lepas tu kulit kering tak tentu pasal apkejadah nih wei.! Mula la jadi pencantik sekejap sapu krim Nivea tiap-tiap malam sebelum tidur. Jadi scarf memang penting untuk musim sejuk selain menjadikan dia style dan nampak cool la bila pakai. Juga boleh main libas-libas kawan kalau kawan tak nak dengar cakap kita sebab kita nak makan Pizza Hut tapi dia sibuk jugak nak makan kat Domino's Pizza. 




Kalau kat Egypt macam ni la style dia. Arab selalu buat style gini. Budak melayu pun kengkadang ikut. Tapi ada jugak nampak macam scarf jenis kain serban tu dia buat scarf. So lepas ni sapa yang pergi haji/umrah tu boleh la kirim kat dia serban bebanyak. Baru perasan kegunaan serban sekarang kan.


Tu je show kita hari ni. Tepuk-tepuk tangan sekarang [sambil fashion designer keluar take a bow]. Kata tak mahu tulis panjang tapi berjela jugak I menulisnya kan. Oh sebelum I lupa kalau siapa nak tips yang berguna untuk menghadapi musim sejuk atau nak ke negara luar untuk bercuti waktu musim sejuk ni sila la baca entri I yang lepas pasal Tips menjaga kesihatan di musim sejuk. Sekian. Ermmm macam biasa la tak sah kalau tak de gambo I setepek kat setiap entri kan. Kejap nak godek-godek folder pic..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haaaaaaa jumpa pun.!.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Jeng..jeng..jenggg.!!!!




Wasssup bro.! Gambar I dah hilang tapi tiba-tiba hari tu terjumpa Hidetoshi Nakata. Dia kata tak payah letak pic I dalam entri ni sebab dia kata muka I sama dengan dia. Dia kata la kannnnnn. ( sila tampar I sekarang, ok tak kena sebab I elak ). Bye.!






14 comments:

Yang Ikhlas said...

kalo pakai trench coat kat M'sia mst lagi 'cool'....walau cuaca 'hot'...
*terpengaruh dgn matrix jap*
tp mmg terbaik la design baju....

Leods said...

eik...napa muka abg I ada kat sana? emm.ermm (smbil geleng2 kepala)...pape pun ur entry best yo!

hoyahadis said...

akk folo jgk..tweetr akk sunyi lg..hu..hu.. folo akk jgk ye..

hoyahadis said...

ade la jgk seiras..o.k tak perlu tampar..he..he..suka fesyen ye..sye pun same..tu yg trus klik..kumpulla fesyen muslimah dari radzwan radzwill, rizalman , jovian mandagie & lain2 nti kompem akk ltak kt bookmark blog ni..he..he..

Juno said...

lelaki berselendang. aku cuba terima.

Edy Fee said...

siyes smart jaket yg last

suha said...

walau tak terlibat dengan barang di atas suha tetap layan je entry afiq ni. sempoi. haha.

Fendy said...

wow...nice

Muhammad Al-Afiq said...

Yang Ikhlas : xsesuai bro pakai mcm tu kt m'sia..mhu gatal bdan nti..huhu

Leods : yg mana satu.?! oh pinjam jap ur bro nyer pic...thnks anyway.

hoyahadis : insyallah..haha fesyen pompuan..orait nti sy updatekan..

Juno : mcm2 pesen skang..laki berselendang tu mcm lain je bunyi dia..

Edy Fee : stylo kan..beli la satu..

suha; oh suha thanks anyway..really appreciate ur kindness komen every entri kat blog i ni..u awesome.!

::FAIZ FARISH:: said...

kalau pakai kat malaysia la baju tu... hm rasanya timbul ruam kot

Maii Yusre said...

Wahh..maii suka cuaca sejuk-sejuk ni.. :DD

EZAN IDMA said...

amboii. ckp tangn sejuk takleh taip. tp die punye entry ni panjng ni

Mra Mastura said...

lawaaaaaaaaa trench coat! >_<
nasib duk m'sia aje. kalau study oversea, mesti aku ade beriban bende ni! hehe

Muhammad Al-Afiq said...

::FAIZ FARISH:: : betul2..x sesuai..

Maii Yusre : yeke..ermm sejuk best kalau ada salji.

EZAN IDMA : haha..tu la..lonjong plak entri ni..

Mra Mastura : yup lawa2 semuanya..kalau fesyen pompuan mmg lagi la lawa2 belaka.!