27 November 2011

Doktor Itu Kacak

Pada suatu hari Meon ingin membuka pesbuknyer yang kaler biru itu. Tiba-tiba dia terkejut lalu menjatuhkan air sirap ke atas lappynya warna pink. Tanjat boboi tau.! Nak tahu kenapa dia terperanjat.?




Ni sapa punyer majalah terbit benda ni. Dah la dalam ruangan MESTI TAHU pulak tu. 89% LELAKI KACAK TERDIRI DARIPADA MEREKA YANG BEKERJA SEBAGAI DOKTOR.? Eh.! Ter-CAPS LOCK plak. Rasa macam nak belanja eskrem koneto jer sapa yang buat statisitik ni. Cepat ngaku cepat.! Hidung I dah kembang kempis ni. Tak tahu kenapa.? U olss tahu kenapa.? Tak yah jawab.

Kepada para jelitawan gadis di luar sana sila la ke Hospital Besar Melaka sekarang untuk mengurat abang-abang doktor yang baru je graduate tu. Kalau area lain I tak tahu. Sila cepat sebelum terlambat. Boleh tukar-tukar numb phone. Oh I sekarang malas nak tulis panjang-panjang berjela sebab nak jimat dakwat laptop. Sekian.


"An apple a day keep a doctor away but if the doctor handsome/cute, can throw the apple lah and geget the doctor". Lu pehal memandai buat quotes sendiri. Ni bajet muka letih baru lepas joging 10 round la ni padahal 2 round dah pancit. Damn.! Kepada aweks-aweks di luar sana sila jangan condemn boyfrend anda yang bukan bakal doktor. Kena terima macam mana pun dia. Bersyukur dia sayangkan anda. Kena tahu cara yang paling terbaik nak menghargai dia. Fuhhh jiwang plak. Mencik taw. Apa ni salah blog ke.? Next.!  




20 comments:

bai baizura said...

hahaha...ok go 2 hspital t0morrow jpe doc:P

Miss Violet Sofia said...

Hakhak! 'mencik taw' Paling takleh blah ngan ayat tu.. Nape la ngan dokter handsome ni..? Asal gedik sgt hr ni nih..? Dokter tsalah mkn ubat ye? Hahaha.....

sleeping_maniac90 said...

tapi kalo kt korea, konpem pelakon yang encem2 hahahaha..

syafikah said...

hahaha . kalo singgah blog afiq ni kan mesti nak tergelak jer . bes! :-)

suha said...

hhahah.

boleh jadi ia. senang cakap,mostly educated people ni akan menjaga personaliti mereka supaya lebih kemas and so on lah. its a bonus for those yang kerja biasa but handsome! haha.

hawiz said...

yeker??..kalo lecturer lak?..hahaa

sarah rashidi said...

ouh iye ker.?baru tau...OOooo.

Muhammad Al-Afiq said...

bai baizura : cepattttt...gud luck.!

Miss Violet Sofia : tervover sikit jerrr...hahahaha

sleeping_maniac90 : tu semua pmbdahan plastik tu...i dgr citer je la...huhuhu

syafikah : hahaha...next time i kena serius la...bgus gelak sbb awet muda... =p

suha : komen yg bernas..i lioke ur style....hehehe

hawiz: lagi hensem la leturer..bg semangat kat plajar suh dtg hari2...

sarah rashidi : sama la kita..baru tahuuuu..

Fathin || Bamir said...

perasan. mencik taw! HAHAHAHA

laskar pelangi said...

HAHAHA =) perasan dah afiq ni...ngee~ =D

sonok jer bila datang baca entry kat sini.menarik hati..kasi nak gelak jer. hik3 =)

Ain Zuhairi said...

pelakon? hahaha. pilot xde keww :p

::FAIZ FARISH:: said...

aku Plakon. so aku kacak gak... ahahahaha

Matila prasan

ahowk orang islam said...

BETUL KOT.. HAHA.

Leods said...

Stakat ni blm pernah nmpk doctor x hensem...haha well, are you a doctor? wow :-p

Nurul Ainaa said...

Mudah perasan hikhik :X

Muhammad Al-Afiq said...

Fathin || Bamir : tertypo plak mencik tu erk...hehehe

laskar pelangi : diaorang la ni buat i perasan lebih...haha..blame the mag...

Ain Zuhairi : pilot.? ada kot..i xthu sbb bukan i yg buat survey..heeee

::FAIZ FARISH:: : oh really.??? nak sign boleyyyy...

ahowk orang islam : yup maybe... =p

Leods : oh yeke...kalau mcm tu untung dpt jd doc..haha

Nurul Ainaa : tu la diaorg ni suka buat org perasan...hehe

Cik tikah said...

wow! patutlah tuan blog ni handsome. cewah!!

lisa min said...

hahaha.. dulu kecik2 salu ingt kt klinik mesti ad doktor hnsem. hahaa..

EZAN IDMA said...

kategori engineer letak mana pulak. engineer takde tak de la tempt keje semua lelaki hnsem di atas huhu

Muhammad Al-Afiq said...

Cik tikah : haha..yela tu..awk pn cantik..tq

lisa min : haaa ngorat la doc tu..peluang tu..

EZAN IDMA : i xthu la yg tu..sbb bukan i buat survey ni..huhu