18 November 2011

Krisis Di Mesir. Doakan Kami.

You guys still remember 25th January 2011.?! Ye masa tu mak kau tengah sibuk buat kuih seri muka kat dapur sambil tengok Nora Elena .Oh tidak. Hoi masyarakat kena alert sini.! I'm in danger.!!! Fuhhh sila suspens sekarang. 25 January tu berlakunya revolusi di Mesir. Ingat lagi tak yang keluar berita sakan masuk semua TV. Dari TV 1 sampai TV 10 asyik cerita pelajar-pelajar Malaysia yang belajar di Mesir kena evacuate free.! Maka muka sorang-sorang bercahaya dapat balik free dan kalau bertuah muka kau la masuk telibisen tu. Ok hari ni hari Jumaat dan hari ni ada lagi protest dekat Mesir ni. Oh kamon la Egyptian tak penat ke nak marching around sampai 2-3 pagi dekat dataran Tahrir tu. Pergi tidur la senang citer. Sebenarnya macam ni, Egyptian tak reti penat buat protest. Bergaji ke buat perhimpuanan haram ni. Kalau bergaji nak jugak I join sekaki. Meh I bagi sikit info pasal pilihan raya di mesir yang bakal tiba ni. Seram tak bunyi.?

INFO PILIHANRAYA DI MESIR :-

18/11/2011 - Bakal diadakan Muzoharot antara ikhwanul muslimin dan salafi di Mesir.

25/11/2011 - Muzoharot besar-besaran bakal diadakan di Mesir.

28/11/2011 dan 14/12/2011 - Tarikh pilihanraya di Mesir.

Tapi tak da pulak tarikh evacuate pelajar Malaysia ye. I bukan apa sebab malas la nak balik free ni. Amboi kemain bukan ko ke yang suka benda-benda free ni. Ok tak mauuuuu sebab dah serik even dapat balik free pun tak nak sebab kena buat banyak urusan dan pelajaran pun bakal tergendala, and yes I just saw this in Al-Jazeera.





Abaikan kanak-kanak hitam tu. Tumpu pada main news. Yes today is 18 nov and it really happend now. Dah mengalahkan konsert Taylor Swift sebab ramai gila orang sekarang ni. I tengok dekat tv je. Sekarang line telefon pun dah disekat. Pehal ni weh.! Kalau internet dah tak da esok, maka jangan lupa I nak beritahu yang I sayang semua. Ok tak da kena mengena. Kalau line internet kena sekat maknanya memang mengundang la Egyptian ni. Aku tak habis lagi download supernatural season 7 ni wei. Nahas sapa putuskan line internet ni. Ok doakan kami ye di sini.



Masyarakat blogger doakan kami semuanya selamat ok.






16 comments:

Shahirah Zainol said...

dekat dgn tahrir square ke? dekat tmpat sy ni which is at hayyu sabi' xda la sgt pun. hati2 okeh :P cairo u ke?

eszyamin said...

aku doakan hang selamat jd doktor..semoga boleh balik malaysia cepat2 berkhidmat untuk negara..

yaya chef kecik said...

anak mata yaya memang tgk budak itam tu tdi hahaha..

ascil.punye.lah said...

harap2 takde apa2 jadi.kitorang doakan korg semua selamat okayyy.dont worry.=p

cik tenggiling said...

semoga anda selamat..hehe.. join la sekali protes tu..hehe..

Syan_Neesa said...

line telefon kat zagazig masi ok jer..huwaaa T_T jgn la sekali lagi..TAK NAK!!!

reen afny said...

haha nothing happend la if kau pandai jaga diri.. okayy?

budak ketot said...

Saya doakan semua rakyat malaysia yg berada di mesir selamat.Insyaallah,

Lya Colours said...

adik saya ada kat iskandariah. dia ada jugak bagitau pasal ni. harap2 takde apa2 la berlaku

laskar pelangi said...

semoga afiq baik2 saje di sana ;)

DzuLagiL said...

mudah-mudahan hangpa semua dipermudahkan....

teruskan usaha yg baik...

yanie.yuhuu said...

da tentu smua rakyat doakan korg kt sane ,,,

benz said...

you have been tagged
http://benz4869.blogspot.com/2011/11/you-have-been-tagged.html

syafiqakarim said...

moga selamat hendak nye doc.
dah,jangan nangis.

Tiara Fazlin said...

moga selamat!
p/s: sambung kat ireland lah! sini aman damai!

Muhammad Al-Afiq said...

Shahirah Zainol : i mansoura la..u lg la kwsan bhya kat sana..take care ye..

eszyamin : amin..insyallah..thanks bro.!

yaya chef kecik : hahaha..mereka centre of attraction... =p

ascil.punye.lah : harap2 macam tu la...tak da apa yg berlaku...thnks

cik tenggiling : malas la join..kalau dpt duit i join la ye..ntikan muka i di TV 1...heehehe

Syan_Neesa L : oh bgus la...tu la malas sekali lagi nk OPS PIRAMID...

reen afny : insyallah..keep praying for us..

budak ketot : thanks ketot...amin

Lya Colours : oh yeke..tu la harap sgt tak da apa2...

laskar pelangi : insyallah baik2 saje...

DzuLagiL : thnks bro.! sama2 la doakan..

yanie.yuhuu : yup yanie..thnks..terharu..!~

benz : erk.?! ok tq

syafiqakarim : ok dah x nangis...tq doakan kami semua..

Tiara Fazlin : haha..tq tiara...ireland tak da unta la..i rasa satu hri nti nk pergi la kat tempat u...insyallah.!~