11 November 2011

Memorable Date 11/11/11

11/11/11. Ni tarikh manyak chantekkkk. Kalau lu kahwin ini tarikh dapat 11 anak maaa. Waaa terus tak jadi kahwin.! Tarikh ni hanya datang once every thousand years. Susah rasanya nak jumpa tarikh macam ni. Cari kat Mydin bahagian sayur pun tak tentu jumpa lagi. Jadi apa yang anda buat untuk menjadikannya sebagai satu tarikh yang akan diingat sampai bila-bila. Nanti boleh la cerita kat cucu atau anak-anak dulu waktu 11/11/11 daddy ajak couple dengan sorang pompuan loser ni selama 11 minit 11 saat, *clap clap* anak-anak tepuk tangan sorak.! Tak ke memorable namanya tu. So let's make this date as a memorable date in your entire life. Tambah-tambah lagi tarikh tu jatuh gedebukkk pada hari Jumaat yang penuh barakah. Sebagai seorang muslim jom la kita cuba buat tahajud ke tengah malam atau baca al-quran lebih dari yang biasa. Buat la apa-apa pun yang extraordinary hari ni sebagai memorable date untuk anda and keep it in your mind. Tapi jangan panjat KB Mall sudah la ye. Saje kan acah-acah supaya wartawan buat liputan kat KB Mall dan lepas tu boleh la cerita kat anak bini lepas ni and balik rumah konfem kena pelangkung ngan mak apak korang. Hah tu pun satu memorable event jugak.! Oh let's cekidaud apa yang saya buat pada 11/11/11. Actually banyak lagi tapi yang lain personal and confidential. Ni satu je nak share ngan korang.!


Saya di twitter



Saya ada 969 followers di blog. Nampak unik plak nombor tu. Thanks korang. Oh dan saiz pic ni bila masa I nak upload tadi tengok saiz dia 111 KB. Inilah yang dinamakan suratan atau kebetulan.

Tak lupa jugak kat seorang follower blog saya yang sangat baik hati kerana tarikh 11/11/11 dia post entri untuk I. Anda awesome. Thanks kepada Yani Yuhuuu sebab buat entri khas untuk I. Terharu [sambil lap hingus].

Sebelum terlupa. siapa-siapa yang bernikah/bertunang/merisik/bersunat I ucapkan tahniah. Eh tapi ada ke readers I yang tak sunat lagi.? Dan pada yang kahwin hari ni semoga dapat 11 orang cahaya mata. Ni I doakan tau. Jadi apa yang anda buat pada 11/11/11 ni. Share sini.


14 comments:

capital ks said...

awesome ! hahahah

FaiZaH Fyn said...

baru baca dekat My Berita siapa lahir dekat Terengganu tambah kod 11..Maknanya ada 8 no 1..Pening2

bai baizura said...

hahahaha=)) ok lah 2 ade jgk bnde yg dijdkn memorable nye:)

Edy Fee said...

ooo smp 4000 tweet...rmai nye

::FAIZ FARISH:: said...

4000? wow

Azham Vosovic said...

Hehehe....semua orang berbicara tentang uniknya tarikh ini....

ezzaty said...

hee..111 kb tue memang sangat kebetulan (:

محمد رازيق said...

hehe.. kisah si doktor... anyway, nice entry bro.. ada masa lwt blog aku.

ascil.punye.lah said...

111111,gua tido,makan,on9,kemudian berulang.

Eyka said...

nak doa dan aminn skalii laa cennii!! keh keh keh :P

cik pha said...

111111 aku jalan2 ngan mak abah aku hee

Muhammad Al-Afiq said...

capital ks : yezaaaa.!

FaiZaH Fyn : waaaa untung la baby 11.11.11 ni kan..

bai baizura : asal dapat je kan..hwahaha

Edy Fee : kaki tweet ntah apa2 je..

::FAIZ FARISH:: : siti nurhaliza lagi bnyk tweet dia...cer usha..hehe

Azham Vosovic : yup sbb susah nk jumpa...

ezzaty : yup tu mmg sgt la kebetulan..

محمد رازيق : thanks..oh uniknya tulisan arab ni..caner erk nak buat..will do visit ur blog..

ascil.punye.lah : oh yeke.?! kalau sebanyak 11 kali unik la tu jugak.

Eyka : ohh sila-sila..

cik pha : msti best kan.. =D

Kartunis Damas said...

Ahak..den pun dah ada trikh itu 11/11/11 yg akn d'igti pda bila2 masa. yes mmg sukar dcari. krana tahun 2011 hnya skali :)

den ada tag nama mu dlm entri den

http://damaseni.blogspot.com/2011/11/candid-time-contest.html

miss shera said...

im am officially Mrs Nasir on 11.11.11 ;)