8 November 2011

Salam Adha - Glitter The Moment

Assalamualikumwarahmatullahhiwabarakatuh [gaya ustaz Azhar Idrus]. Sebenarnya boleh di short form kan tapi saje panjang sikit sempena raya haji ni kan. Dah berapa hari raya baru I nak ucap selamat hari raya haji kat readers semua. Lagi sekali sengaja sebab tahu korang semua raya pertama dan malam raya balik kampung dan pagi raya tengok aksi lembu dan kambing-kambing comel kena korban. So I buat raya ketiga ni supaya korang tak da la jemu duduk termenung kat luar rumah sambil tengok anak dara jiran sebelah rumah jemur baju. Tengok kawan-kawan post kat fesbuk, kata raya haji kat Malaysia tak best la, bosan la, asyik buat benda yang sama la. Tu sebab I suka celebrate raya haji kat sini. Macam-macam ada. Sembelih unta sangat menarik. I pun baru je menyembelih unta ni. Kambing semua tadi 20 ekor I tolong sembelihkan. Ayam jangan citer la, memang tak menang tangan I menyembelihnya. Sila la percaya penerangan tak berapa benar I ni. I'm not lying, I'm just making the story better. Kat Egypt lain sikit sebab raya haji lagi diutmakan dari raya puasa. So memang tersangatlah meriahhhhh. Makanan memang melimpah ruah ke dalam gandum. Ni I baru je menikmati rendang unta. Blurrppppp. Erk.! Ada bau daging unta tak. Ehem akhir kata Happy Belated Eid-Adha. Sama-sama la kita renungkan dan ambil iktibar dari kisah Nabi Ibrahim dan Ismail a.s. Oh lupa kena sertakan gambar ye.? Nah.!




Kullu Sanah Entum Bikhoiri. [Maksudnya selamat hari raya].





10 comments:

Azham Vosovic said...

ala...seronoknya korang makan daging...I can't eat beef...dari kecik lg mcm ni....

laskar pelangi said...

selamat hari raya afiq=)

segak bergaya pakai baju melayu tu..he3

Fazreen Misbae said...

Baju melayu hijau serindit... :)

Fathin || Bamir said...

yela suke clebrate kat sane. dah tentu u dduk sane. T__T

::FAIZ FARISH:: said...

nice Colour

Muhammad Al-Afiq said...

Azham Vosovic : yeke...xpa2..mkn la ikan..ikan lg sedap bnyk protein. =)

laskar pelangi : thanks..happy eid too..

Fazreen Misbae : haha..eh serindit tu apa.?

Fathin || Bamir : eh fatin tak la best sgt cuma meriah la sbb ramai kwn2 kan..

::FAIZ FARISH:: : thnks dude.

sleeping_maniac90 said...

salam aidil adha hehehe..
best r dpt tgk sembelih unta..
xpena ad pnglmn lg tgk sembelih unta huhu

reenapple said...

happy aidiladha jugak

tak makan daging raya tahun nie..=(

suha said...

selamat hari raya qurban afiq.

sedap tak rendang unta?

Muhammad Al-Afiq said...

sleeping_maniac90 : salam adha too..xpa nti dah keje beli la unta seekor lpas tu tgk camana dia kna sembelih..

reenapple : happy eid adha too..knp x mkn daging.???

suha : thanks suha...daging unta sedap tp dia bnyk bulu la..hahaha