15 January 2012

10 Entri Terhangat 2011

Hey people meh sini duduk keliling I. Yang tak pakai deodorant tu sila balik rumah sekarang pakai dulu. Tadi I baru je duduk sebelah mamat arab ni dalam kuliah. Perghhhhh bau dia macam tak mandi 10 hari. Rasa nak sound je dalam bahasa melayu supaya dia tak faham. Nasib doktor ajar kat depan. Kalau tak memang I suruh dia beli clorox mandi mayat terus letak kapur barus. Baju yang dia pakai tu pun baju semalam. Woi pemalas punyer arab.!

Huh apakejadah intro pasal arab tak mandi. Just nak melahirkan rasa ketidakpuasan hati je. Terima kasih wahai penduduk kampung sekalian kerana sudi dengar ye. I baru je godek-godek blog ni. Habis dah skru semua tertanggal. Nak jugak tengok berapa ramai yang view blog I ni kan. Ok tak ramai. Sentapzzzzz.! ( zzzzz tu kena ada untuk mengespresikan betapa sentapzzzz nyer I ). Lepas dah sentapzzzz I check la entri apa yang orang suka benau tengok kat blog I ni. So let's cekidaud entri apa yang hotssss u ols.



Bila hupdate gambo mesti tak besau. Huh dah keluar loghat melaka kaww...

Entri paling hangat yang di perkatakan. Nak mula dari bawah ke dari atas erk.?! Yang bawah la dulu sebab suprise sikit. Miss Universe pun umum dari yang loser sampai la yang menang kan. Drum roll please...


Waaaa...cakap pasal cinta semua duk tengok usha kan. Nasib fazura dah jadi kekasih hati raja muda Johor. Eh tetiba.!


Kalau bab bercuti free memang jadi hobi I skarang ni. Entri ni memang I sambil taip sambil tergedik-gedik sikit depan latop sebab baru je balik bercuti orang taja. Free pulak tu. Tapi gambar I dalam entri ni sumpah gemok macam badak air. Yela masa ni baru balik Malaysia dan mengenal apa itu makanan yang sedap.!


Entri ni I terkejut sebab ramai view. Tanjat boboi tau. Nyampah. Eishhh boboi ni asik tanjat je. Lempang kang. Ok maybe masyarakat Malaysia masa ni semua tengah usha nak beli kereta baru lepas dapat bonus. Tak pasal-pasal terjumpa blog I cerita kereta mahal. Ceh masyarakat Malaysia nak kereta mahal je. Support Proton beb support support.!


Yang ni malas nak describe lebih-lebih la. Kalau u olls nak tengok badan I yang tough macam Chris Evans dalam citer kapten Amerika tu usha la entri ni. Gambar tu I baru lepas workout kat gym. Cepat cekidaud sebelum I remove entri ni. Ok rileks-rileks beratur jangan berebut. Runtuh blog I ni nanti.


Ni merupakan entri pertama I buat pasal masakan. I ni bab makan tahu tapi masak fail. Rasa bangga gila boleh buat entri pasal resipi. So kalau nak tahu cara budak tadika belajar masak usha la entri ni. Jangan gelak sudah.


Sebenarnya entri ni I buat sebab dapat ilham lepas dengar lagu Zaiton Sameon-pelamin anganku musnah. Entah apa-apa je entri ni. Orang banyak view sebab nak tengok design pelamin so search keyword kat Google sekali keluar blog I ni. I guess maybe.


Cerita ni la yang membuatkan blog I banyak view. Ok nak perasan kejap. I dapat banyak review sebab masa tu tengah berlakunya pergolakan kat Mesir ni. I ada jumpa ramai blogger yang suruh usha entri I ni sebab ramai masyarakat kat Malaysia waktu tu tengah risau pasal kami di sini. Terima kasih siapa yang sudi buat entri pasal blog I ni. Dan masa tu jugak I sempat post entri terakhir sebelum semua bekalan komunikasi kitaorang kat Mesir ni diputuskan selama beberapa hari. Tuhan je la yang tahu betapa scarynya waktu tu. Merasa jugak la duduk macam zaman Jepun kejap.


Kalau nak tengok kembar Faradhiya tu sila la usha entri ni. Serius 98 % sama. Kalau cakap 100 % sama nanti kembang pulak tuan empunya badan. Hehehehe ( gelak nampak gigi )...


Malas la nak komen pasal ni. Sebab sekarang ni coklat entah ke mana, strawberri entah ke mana. Mungkin penduduk Malaysia suka makan strawberry dengan coklat macam Datuk CT tu sebab keywords ni banyak dicari.


Rasanya ni entri kedua I kat blog ni. Masa tu ayat pun tunggang terbalik lagi. Baru nak berblog. Sebenarnya I ada selitkan keywords rumah datuk K dengan Siti Nurhaliza. Ada jugak cerita H.O.U.S.E tu pun I ada letak. Ramai orang sibuk nak tahu rumah datul K agaknya. Sekali salah masuk blog. Entri  ni kebanyakannya orang dari luar negara sebab sesat cari series H.O.U.S.E tu kat Google. Sekali tengok blog budak melayu yang merapu.


Ok masyarakat sekian sahaja entri kali ni. Bila imbas kembali entri-entri lepas, rasa kelakar tengok cara penulisan I. Dulu senget la dan macam baca mesej pun ada. Bahasa dan gambar pun entah apa-apa. Terima kasih la kepada kalian semua yang sudi jenguk blog I ni dan tak putus-putus komen serta like setiap entri dekat blog I ni. Much appreciated. Insyallah setakat ni semua komen u olls akan I balas. Kepada yang like Afiq Volaris terima kasih banyak-banyak sudi tekan butang Like tu. Nanti kita borak-borak di sana ye. Eh.! Dah macam artis menang award buat ucapan plak kan. Ok bye.! 


*berlalu pergi sambil pegang award kemas-kemas dan buat lambaian kepada penyokong histeria*



9 comments:

Adylia Qarissa said...

heheee....betul tu..kalau tengok entry yang lama pasti kita gelas sorang-sorang kan? :)

Edy Fee said...

hahaha takpe la mrapu pon..janji ade org bukak jugak

laskar pelangi said...

yang tak tahan tu lambaian kepada penyokong histeria..comel la cam gitu? kih3

Nurul ain said...

a'ah.. bila baca entri lama mesti senyum sorang2 walaupun entri tu tak lawak bebenor....

Anastasyea Aida said...

Tahniah .. =)

http://www.anastasyea.com/

Muhammad Al-Afiq said...

Adylia Qarissa : yup..merapu2..budk bru nak up berblog..hehe

Edy Fee : jd konklusinya selalu la singgah sini ye..=p

laskar pelangi : lambaian diva gitu

Nurul ain : mcm ntah apa2 je kan entry dulu2..hahaha

Anastasyea Aida : terima kasih..

suha said...

hahahhhh.
first paragraph memang gelak besar bolehh? sampai sakit perut gelak. haduyai. hehe.

suha memang akan jarang tengok post lama sebab segannnnn. maluuu . huhu

keep up gud work, afiq! ^_^

ILA SYAMILA ♥♥ said...

afiq, send my regards to the pak arab. mayb no water supply so then he din go wash himself. i wonder how do he survive. =..=

Muhammad Al-Afiq said...

suha : thanks suha..ok will keep my good work... =)

ILA SYAMILA ♥♥ : pak arab mana satu.?? hehe...diaorg pemalas nk mandi.. =_='